Paralegal

Als paralegal ben jij onmisbaar voor de bedrijfsjuristen op de afdeling waar jij werkzaam bent. Je biedt inhoudelijke ondersteuning en krijgt te maken met onder andere jurisprudentieonderzoeken, het controleren van documenten, de opmaak van overeenkomsten en het voorbereiden van dossiers. Je hebt ruime juridische kennis en bent communicatief erg vaardig. Omdat jij organisatorisch erg sterk bent weet jij altijd je taken op tijd de voltooien en kan jij goed schakelen met iedereen op de afdeling.

Als Paralegal ben je dagelijks bezig met onder andere het:

  • zelfstandig opstellen van documenten en overeenkomsten;
  • voorbereiden van dossiers;
  • aanspreekpunt zijn voor juridische vragen;
  • ondersteunen van de bedrijfsjuristen;
  • interne en externe aanspreekpunt zijn; en
  • verrichten van juridische administratieve taken.

Een werkdag als Paralegal

Jouw productiviteit op een dag is ongekend. Bij binnenkomst verspil je geen enkele seconde en ga je direct aan de slag. Eerst werk je een aantal administratieve werkzaamheden weg waarna je een bedrijfsjurist bijstaat. Er moet met spoed een contract worden opgesteld, maar er ontbreekt nog informatie van de collega’s van een andere afdeling. Die informatie heb je nodig om het contract verder af te ronden.

Met een treinvaart schakel je met deze collega’s om de juiste informatie te verkrijgen en stelt daarna direct het contract op. De bedrijfsjurist is je eeuwig dankbaar en je gaat verder met het voorbereiden van enkele dossiers voor een andere jurist van de afdeling. Zodra deze helemaal compleet zijn, kan hij ook direct aan de slag.

Er moeten nog een aantal documenten in het interne systeem gezet worden en dit pak je vervolgens op. Maar ineens gaat je telefoon. Een collega van een andere afdeling en heeft een aantal juridische vragen die beantwoordt moeten worden. Dankzij jouw grondige juridische kennis weet je direct antwoord te geven op deze vragen. Aan het einde van de dag sluit je hem vervolgens af met een bespreking met een aantal juristen over de werkzaamheden die de rest van de week nog moeten gebeuren.

Meer informatie

Oumaima Talbi

Recruitment Consultant
[email protected]
+31 (0)6 254 267 80