Jurist letselschade/verkeersschadebehandelaar

Als Jurist Letselschade krijg je dagelijks te maken met verzekerden die letselschade hebben opgelopen. De ene keer komt dit door een ongeval, de andere keer een mishandeling, dan weer een medisch incident of arbeidsongeval. Het is aan jou om de cliënten te adviseren en te ondersteunen.

Maar dat is niet alles. Feitenonderzoek is onderdeel van je werk gezien je deze gegeven nodig hebt voor de afwikkeling van de claims. Jij bent de Go-To persoon voor het slachtoffer, andere benadeelden, zorgverleners en medisch adviseurs.

Als Jurist Letselschade ben je dagelijks bezig met onder andere het:

  • zelfstandig behandelen van taken en juridische kwesties op het gebied van letselschade;
  • leidinggeven aan het klantproces. Je adviseert de cliënt omtrent de omvang van de schade en probeert tot een regeling te komen;
  • maken van beslissingen omtrent de dekking van een zaak op grond van polisgegevens;
  • overleggen met de klant omtrent de inhoud en wijze van de behandeling van de zaak;
  • eventueel inhuren van externe deskundigen;
  • afleggen van klantbezoeken om de aard en omvang van de schade te inventariseren; en
  • eventueel procederen.

Een werkdag als Jurist Letselschade

In de ochtend, na het opstarten van je laptop en het zetten van een lekkere kop koffie, bekijk je welke zaken je vandaag gaat behandelen. Als eerste staat er een telefoontje op de agenda naar een klant die een bedrijfsongeval heeft gehad. Door zijn ongeluk is het voor hem niet meer mogelijk om te werken bij de fabriek. Ondanks dat hij geen ruzie of juridische procedures wil met zijn werkgever heeft hij toch gekozen om zijn werkgever aansprakelijk te stellen. In het gesprek met de klant bespreek je de voortgang van de procedure. De schadeberekening heb je al opgesteld en in overleg ga je de werkgever aansprakelijk stellen. De dag is bijna voorbij en je hebt nog een laatste afspraak staan bij een klant die door een ongeluk psychische schade heeft opgelopen. Bij het eerste contact heb je haar verhaal aangehoord en heb je samen een plan van aanpak opgesteld.

Verkeersschadebehandelaar

De werkzaamheden van verkeersschadebehandelaar lijken ontzettend veel op die van jurist letselschade (als jurist letselschade kan je natuurlijk ook verkeersongevallen behandelen). Echter als verkeerschadebehandelaar richt jij je exclusief op ongevallen die hebben plaatsgevonden in het verkeer.

Meer informatie

Oumaima Talbi

Recruitment Consultant
[email protected]
+31 (0)6 254 267 80